top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Aflevering 9 - Wijnkoopgids - Frank Van der AuweraWelke wijn is overheerlijk én betaalbaar? Het antwoord lees je al 31 jaar in de Wijnkoopgids van Frank Van der Auwera. Sinds het einde van de jaren tachtig fileerde Frank zo'n slordige 69.000 flessen tijdens 2.000 degustaties. Is er veel veranderd in drie decennia wijn drinken? Ontdek het in deze Wijncast XL.

Wie bladert in de eerste edities van de Wijnkoopgids lijkt wel door professor Barabas teruggeflitst naar een ander tijdperk. 'Wij zijn gestart toen de dieren nog wijn dronken," grapt Van der Auwera. Aan publicaties over dure Bordeaux en Bourgogne was er nooit gebrek. Maar over de wijnen die iedereen dronk, vond je niets en dat stoorde Frank. Na een spontane gisting van ideeën lag in '88 de eerste Wijnkoopgids in de rekken. De geboorte van een begrip.

De schroefdop, de Nieuwe Wereld, de opkomst van Verdejo of de teloorgang van vastgeroeste wijnhandels. Frank Van der Auwera vertelt in deze aflevering honderduit over alle trends die zijn geoefende wijnneus passeerden. Zijn rapport voor 2019 ligt sinds kort in de winkel en is opnieuw een bloemlezing van 300 wijnen onder de 10 euro aangevuld met feestwijnen en bubbels die tot 15 euro gaan. Beluister snel welke wijntrends er op ons afkomen!

Wijnkoopgids 2019 van Frank Van der Auwera is verschenen bij Uitgeverij Vrijdag. Voor €18,95 navigeer je als een ervaren schipper door de zee van flessen in de Belgische handel. Wie Franks andere journalistieke werk (GVA Citta, de Tijd Sabato, etc.) wil volgen surft snel naar www.classintheglass.eu.

Commenti


Beluister meer afleveringen

bottom of page