top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Almenkerk - Belgische wijnbouwer in Elgin - Zuid-Afrika

"Vandaag is een echte rosédag", lacht Joris van Almenkerk. We klinken in de zon en kijken uit over de groene heuvels vol wijngaarden in Elgin, de appelstreek van Zuid-Afrika. "Soms dwaalt er een caracal tussen onze wijnranken, een rooikat. Zeg maar een forse Afrikaanse lynx. Onze medewerkers zijn er doodsbenauwd voor."Joris verliet West-Vlaanderen zo'n 20 jaar geleden samen met zijn vrouw Nathalie en hun dochters voor een wijnavontuur in de Kaap. Almenkerk Wine Estate maakt frisse wijnen in de koelste regio van Zuid-Afrika.


Wat zijn de klimaatuitdagingen voor wijnbouw op het zuidelijk halfrond? Hoe leef en werk je in een verdeeld en onveilig land? Wat betekent biodiversiteit in een wijngaard? En bovenal: wat voor wijn vind je in Elgin? Ontdek het in deze nieuwe wijncast met Belgische wijnmakers in de Kaap.


Wil je zelf proeven? Dat kan! De wijnen van Almenkerk worden in België geïmporteerd door Kaapwijn Import De Leeuw, met wie ik on tour was in Zuid-Afrika. De wijnen zijn te koop bij verschillende handelaars en cavisten over het hele land.
Comments


Beluister meer afleveringen

bottom of page