top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Ooit al zoveel Mouton-Rothschild gezien?


En het kan van jou zijn! Begin december veilt Best Wine Auctions uit Wommelgem honderden Mouton-Rothschilds. "Zo'n uitzonderlijke collectie is nog nooit samen onder de hamer gegaan," zegt organisator Chris Thiran. De onlineveiling moet minstens 300.000 euro opbrengen.

Cult uit de kunst

Mouton-Rothschild is een cultwijn uit de AOC Pauillac in Bordeaux. Sinds het interbellum vragen de kasteelheren elk jaar aan een andere kunstenaar om hun exclusieve flessen te decoreren. Salvador Dalí, Pablo Picasso, Andy Warhol, Keith Haring en zelfs Prince Charles leenden hun penseel aan het etiket. In ruil voor het ontwerp ontvangt de kunstenaar 24 kisten van de door hem of haar versierde jaargang. Gezien de gangbare en immer stijgende prijzen voor Mouton-Rothschild is dat een royale beloning. (Lees verder onder de foto's)

Uniek lot

"Begin december gaan we van start en in tussentijd zullen we nog flessen aan het lot toevoegen," zegt Chris Thiran. Het aanbod voor de veiling is nochtans nu al indrukwekkend. 480 flessen van 0,75l, 52 magnums van 1,5l, 3 dubbele magnums van 3l en een jeroboam van 5l. "Wie interesse heeft moet onze veilingsite bestwineauctions.com in de gaten houden," zegt Chris. Er zijn ook vijf zogenoemde verticale collecties te koop. Dat zijn loten van telkens een vijftigtal flessen van (bijna) alle jaargangen tussen de jaren '60 en 2014. Eén van die collecties bestaat dan ook nog eens uit magnumflessen. "Een dergelijk aanbod van The King Of Pauillac zoals ze Mouton-Rothschild ook noemen, is ongezien en nog nooit samen geveild," besluit Chris.

Best Wine Auctions is een exclusieve veilingsite van Belgium Wine Watchers. Wie daar alles over wil weten moet snel de vierde aflevering van wijncast beluisteren! Het kost alvast minder dan een fles op de veiling :-)

Comments


Beluister meer afleveringen

bottom of page