top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Aflevering 16 - Kaas & Wijn - Stefaan Camerlinck


Niets zo gezellig als de jaarlijkse kaas-en-wijnavond van de jeugdbeweging. Voor een prikje aanschuiven bij het buffet met herkenbare kazen en iets lekker rood of wit. Maar die sympathie ebt snel weg als de magie tussen bord en glas ontbreekt. Of wat met die dure fles die op je diner geen spaander heel laat van het kaasaroma. Niet elke wijn past bij elke kaas. Hoog tijd voor een wijncast met do's-and-don'ts .

De man die ons daarbij kan helpen is Stefaan Camerlinck. In 2005 en 2006 was hij als prille twintiger de beste en eerste sommelier van België. Na een carrière in de kelders en gelagzalen van verschillende restaurants sloeg Stefaan samen met zijn vrouw Sally -een kaasmeester- een andere weg in. Sinds een paar jaar amuseren de twee zich full time in hun eigen zaak 'Kaas en Wijn Stefaan' in Kruibeke. Je hoeft geen genie te zijn om te raden wat je daar kan kopen.

Of het nu gaat over Crottin en Chenin Blanc of Pinot Noir bij Comté: zet je schrap voor een smeuïge wijncast waarvan je het water van in de mond krijgt!

コメント


Beluister meer afleveringen

bottom of page