top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Aflevering 5 - Virginie Saverys - Avignonesi


'In Italië vind je topwijn voor 10 euro, probeer dat maar eens in Bordeaux'

Virginie Saverys ademt wijn. Vino Nobile om precies te zijn. Met een ongebreidelde passie voor de natuur leidt ze het wijnhuis Avignonesi. Bekend voor zijn elegante Vino Nobile di Montepulciano. Eén van dé grote Toscaanse wijnen die net zoals Brunello en Chianti gemaakt is van de sangiovesedruif. "De koning van de Italiaanse druiven" zegt Virginie en ze teelt hem dan ook nog eens biodynamisch.

Wat is die biodynamische wijnbouw? Hoe belandt een juriste uit een miljonairsfamilie tussen de Toscaanse wijnranken? Vanwaar de verwarring met Montepulciano d'Abruzzo? En wat met het almaar grilliger wordend Toscaanse klimaat?

Virginie gaf alle antwoorden in de schaduw van het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten in Avini. Een wijnbar, geleid door Eline de dochter van Virginie, waar je tientallen heerlijke Italiaanse wijnen per glas kan proeven.

De wijnen van Avignonesi kan je uiteraard rechtstreeks kopen bij Avini in Antwerpen en ze worden over het hele land verdeeld door Licata Vini. Wegdromen van Toscane en Vino Nobile kan hieronder via de sfeervolle instagramaccount van het wijnhuis. Ga er snel op zoek naar de schapen en de amfoor uit deze aflevering!

Comments


Beluister meer afleveringen

bottom of page