top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Sean De Bie - Wielrenner wordt wijnbouwer

Updated: Mar 29, 2022

Even leek het alsof ik onder een stralende lentezon het parcours van de Strade Bianche reed. Witte gravel en keien zoefden onder mijn banden. Grint en stof waaiden op. Neen, ik was niet in Toscane. Wel op de Kempense zandgrond tussen geurende dennenbossen op weg naar de wijngaard van Sean De Bie. Sinds december 2021 is Sean wielrenner af. "Bieke" zoals ze hem in het peloton noemden, legt zich nu toe op wijn. En dat pakt hij erg serieus aan. Dat kan je trouwens ook volgen op zijn Instapagina @The Belgian Vintner.



In deze podcast kom je onder meer te weten dat Jasper Stuyven en Jan Bakelants wijnliefhebbers zijn, dat er een verschil is tussen Franse en Italiaanse klonen van Pinot Noir, en dat het huidige wielrennen misschien te serieus is. "Vroeger hingen we 's avonds nog aan de bar, dat bevorderde de sfeer in de ploeg. Dat kan nu niet meer in het peloton", zegt Sean.

Oh ja. Ook de wulp, de kievit en de tjiftjaf doen graag mee in deze aflevering! En ik licht een tipje van de sluier van het boek dat ik schrijf! Meer binnenkort....



Beluister meer afleveringen

bottom of page