top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Wijn in Iran en Finger Lakes New York - Sanaz Sadegh

Updated: May 10, 2023

Sanaz Sadegh heeft een importbedrijf dat zich enkel bezighoudt met wijn uit Finger Lakes, New York. Een koele wijnregio in het noorden van de staat New York tegen de Canadese grens. Wat mag je van die wijnen verwachten? Je ontdekt het in deze nieuwe aflevering van Wijncast, en je kan de wijnen uiteraard zelf gaan proeven in The Wine Center. De stijlvolle wijnbar die Sanaz samen met haar man Saman uitbaat in Antwerpen dicht bij het KMSKA-museum.


Sanaz' roots liggen in Iran. Het machtige Perzië waar wijn eeuwenlang deel uitmaakte van de cultuur. Tot de streng religieuze ayatollahs in 1979 de macht grepen en wijn bij wet verboden werd. Al weet Sanaz dat er ook vandaag nog heel veel wijn clandestien te vinden is Iran. Op gevaar van lijf-, cel-, en doodstraffen. Geniet van deze nieuwe aflevering met cameo's voor gummybeertjes en een Shiraz-tatoeage!

Hieronder krijg je een korte impressie van The Wine Center in Antwerpen en van Finger Lakes New York. Voor de wijnregio: copyright en dank aan de foto's van Max Harlynking via Unsplash, en Logan Ingalls via Flickr.


1 comentario


kbundervoet88
08 may 2023

Love her, my role model!

Me gusta

Beluister meer afleveringen

bottom of page