top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Aflevering 7 - Chili - Johan Monard (Ad Bibendum)


Je kan houden van Chileense wijn, je kan erop verliefd zijn en dan heb je Johan Monard. De sympathieke stichter en zaakvoerder van ad Bibendum is bezeten van het lange Latijns-Amerikaanse land. Kortom de ideale gids voor een wijncast over Chili.


'Wat ga je in Chili eten en is het daar wel veilig?'

Met die bezorgde woorden van zijn moeder in het achterhoofd vertrok Johan Monard in 1997 naar Chili. In zijn koffer zat een stencil van de Chileense ambassade met de adressen van een paar bedrijven die druiven verwerkten. Chili stond vooral bekend als een land van bulkwijn en de kleine traditionele producenten waren nog onontgonnen terrein. Tussen Andes en Stille Oceaan ontdekte Johan een authentiek terroir. Zijn passie voor de eigenzinnige carmenèredruif was geboren.

Was moeder Monard in '97 nog bezorgd, vader bleek zelfs slechtgezind. Wat ging de zoon van een gereputeerd handelaar in exquise Franse wijn zo ver van huis doen? Ruim twintig jaar, twee winkels en honderden topreferenties later heeft Johan gelijk gekregen. Zijn verhaal en de prachtige foto's van de Chileense wijngaarden vind je hier. De lekkere wijnen kan je simpel en snel in huis halen via de site van ad Bibendum.

Comentarios


Beluister meer afleveringen

bottom of page