top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Aflevering 21 - Carrefour - Benoît Couderé


Van een driesterrenrestaurant naar de supermarkt. Dat is kort samengevat het wijnparcours van Benoît Couderé. De West-Vlaming beheerde de kelder van De Karmeliet *** in Brugge en kroonde zich in 2016 tot Beste Sommelier van België. Sinds een aantal jaar leent hij zijn neus en smaakpapillen aan een van de grootste supermarktketens van het land: Carrefour. "Of ik vroeger supermarktwijn dronk? Als een kennis een fles meenam naar een barbecue wel", lacht Couderé. "Maar sinds mijn overstap naar Carrefour is er een wereld voor me opengegaan."

Benoît had ook Belgisch wijnnieuws bij. "Ik kan Wijncast in primeur vertellen dat we voor meerdere jaren een intensieve samenwerking aangaan met twee Belgische wijndomeinen. Daar ben ik enorm fier op. Het gaat in de eerste plaats om Jerom Winery uit Haspengouw. Samen met hen lanceren we in wit een 100% Chardonnay en in rood een Acolon. Langs Franstalige kant is onze partner het Naamse Ry d'Argent. De rode wijn van dat domein wordt ook een Acolon maar aangevuld met een kleine hoeveelheid Cabernet Jura. De witte Waalse wijn is dan weer een assemblage van Pinot Gris en Pinot Blanc. Allemaal vanaf eind november te ontdekken in de rekken bij Carrefour."

Dat en veel meer hoor je in de nieuwste aflevering. Streamen kan hierboven of luister via iTunes, Spotify of je favoriete podcastapp!

Comments


Beluister meer afleveringen

bottom of page