top of page

Abonneer je op de podcast via

  • Dennis van den Buijs

Aflevering 1 - Karel De Gucht - La Macinaia


'Ik kan druiven plukken maar liefst niet te lang'

De atheïst en de godendrank. Zo zou je deze allereerste wijncast kunnen noemen. We beginnen dan ook met een klepper: politicus en wijnbouwer Karel De Gucht.

De liberaal was minister, partijvoorzitter, eurocommissaris en kent de Wetstraat van binnen en van buiten. Tegenwoordig is De Gucht even vaak te vinden op zijn heuvel in Gaiole in Chianti ten noorden van Siena in Toscane. Op zijn domein La Macinaia maakt hij vier wijnen: een elegante Chianto Classico, een Riserva (die iets langer op houten vaten rust), een Rosso Toscano (de instapwijn) en een frisse Rosato.

Zet u schrap voor een podcast met een boerenzoon over voeling met de grond, Italiaanse manieren en de prijs van een goeie Chianti.

De wijnen van de familie De Gucht zijn te koop bij Vasco Group of Wijnen Dercor. Voor de totaalbeleving moet u in Toscane zijn want La Macinaia is ook te huur als vakantievilla. Voor een nacht telt u al snel 1000 euro neer, maar binnenkijken kan ook en is iets democratischer via deze link.

Beluister meer afleveringen

bottom of page